Kantoorautomatisering naar de cloud

Werken in de cloud sluit naadloos aan bij de digitale mobiliteit van vandaag de dag. Door gebruik te maken van cloud-diensten worden uw hardware, software-applicaties en gegevens via internet beschikbaar gesteld, waardoor deze op elke plek, op elk apparaat en op elk moment geraadpleegd kunnen worden.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken, met meerdere medewerkers gelijktijdig de meest recente versie van een document raadplegen, flexibele abonnementen. Kracht-IT ziet de vele voordelen van werken in de cloud in. Maar wij kijken ook met een kritische blik naar deze moderne ontwikkeling. Om u een weloverwogen beslissing te laten nemen, zetten wij graag de belangrijkste voor- en nadelen voor u op een rij.
 

Public, private en hybrid cloud

Voordat u uw hoofd breekt over de voor- en nadelen van werken in de cloud, is het goed om te weten dat er verschillende typen cloud computing zijn. Naast de public cloud, een cloud-omgeving die voor iedereen toegankelijk is, zijn er de private cloud en de hybrid cloud. Wilt u uw wensen bespreken en meer informatie ontvangen over de specifieke mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Private cloud: volledige controle

Een private cloud is een cloud-omgeving die exclusief voor één organisatie

bestemd is. De gebruiker houdt zelf de volledige controle over de data, beveiliging en kwaliteit van de dienst. De leverancier van de dienst draagt zorg voor het onderhoud van de cloud. De fysieke locatie van een private cloud kan zowel het eigen werkterrein (on premises) zijn als een off premises-locatie bij de betreffende leverancier.

Hybrid cloud: combinatie-oplossing

De voordelen van een public cloud ervaren terwijl gevoelige data in eigen beheer blijven? Die oplossing biedt de zogeheten hybrid cloud. Deze optie combineert een cloud-omgeving met soft- en hardware die op locatie blijven staan. Opschalen als er (tijdelijk) meer behoefte is, en weer downscalen naar de normale behoefte, kan in een hybrid cloud gemakkelijk worden geregeld.

Oplossingen op maat

Uiteraard gaan wij bij Kracht IT altijd eerst met u om de tafel om te bekijken wat de beste oplossing voor uw situatie is. Heeft u vragen, of wilt u ook gebruik maken van de voordelen van de Cloud? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag!

Afspraak maken